Continuarea…emoțiile din ATI

Sa începem cu o tura ” obișnuită ” de noapte … mergem la colegii din tura de zi…facem predarea , aflam despre cazurile noi . Scriem foile de terapie ptr următoarea zi, pregătim etichetele pentru analize care trebuie recoltate la 5-6 dimineața , aspiratii, portaje, echilibre acido-bazice arteriale..si ne echipăm sa intram în secția COVID .

Intru , văzând o noua pacienta în vârstă de 21 ani , covid și obezitate , speriata și cu masca full-face , cu ochii înlăcrimați.. cu 5 6 injectomate, cateter venos periferic , cateter arterial , merg la ea încurajând-o….

Punandu-mi întrebări dificile și văzând pacienții critici intubați : Ce au oamenii ceilalți? Se mai fac bine ? Au ce am și eu ?

Bolnavii din celelalte paturi par că dorm. Respiră conectați la aparate….

Luandu-ma de mana zicandu-mi : sa nu ma lași sa mor…. sunt tânără.

Tânăra se zbatea între viața și moarte… peste 2 zile când am intrat din nou în tura de zi , a ajuns sa fie intubata pentru ca saturația a scăzut extrem de mult , asta era singura ei șansă , a făcut stop cardiac de 9 ori …

Medicii dacă era ceva urgent , nici nu mai apucau sa se echipeze în combinezon , ptr ca trebuia sa fie lângă pacient. Acei ” criminali ” care sunt etichetați greșit din cauza la 2 3 … sunt niste EROI. Și ei stăteau în covid, și pe ei curgeau apele , și ei se sufocau, doar ca nu ai timp sa te vaiti , ci doar sa iti faci meseria !

Locurile care s-au eliberat, s-au eliberat doar printr-o formă pe care nu ne-o dorim niciunul, doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin această afecțiune cu bine… Peste 90% dintre pacienții internați sunt nevaccinați….

Cel mai trist e faptul ca medicii trebuie sa aibă puterea de a alege între cel care are 70 ani și are nevoie sa fie pe ATI sau cel care are 30 ani și e fără comorbiditati ?

Într-o tura obișnuită din ATI , iti piuie toate aparatele , e ca și cum îți suna ceasul de 5 ori și îl amâni 😂😂😂 , trebuie doar sa te acomodezi.

Un gând despre „Continuarea…emoțiile din ATI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s