Începutul carierei de asistent

Hei ! Lungul drum până departe … partea I

A fi asistent.. e o pasiune pentru unii , iar pentru alții , doar pentru ” mama și tata ” 🤭 După finalizarea celor 3 ani din postliceala / 4 ani facultate ..hop top ai o diploma ! Dar …pana a ajunge asistent în adevăratul sens al cuvântului, ai mult de tras. Începi prin a te înscrie la Ordinul Asistenților din România.. începi să-ți cauți un job pe la privat..care nu e plătit prea bine , sau te lupți sa ajungi în spital.

Tot ce trebuie sa faci este sa iti dorești!

Eu am început prin a face voluntariat la Ambulanța, adrenalina, pasiune… După ce mi-am luat avizul de libera practica și dupa ce am făcut asigurarea de malpraxis ( sa fim acoperiti zic) , o experienta foarte frumoasa în formarea mea ca asistent, ptr ca în momentul când ești în școală, și faci practica ” nu ai voie ” 😄 doar.. ” uita-te ” și învață. Prima solicitare în ambulanța…când auzi ” nino, nino ” te cuprind toți fiorii și teama.. și gândul ca poți salva încă o viață , pentru ca ȘTII ce ai de făcut când ajungi la acel caz.

O vorba din bătrâni…adevărul e ca meseria se ” fura ” . După primul stadiu de voluntariat , am schimbat în a fi voluntar la Cardiologie pe unitatea de terapie intensiva , o alta ramura cu totul diferita , dar interesanta. Pacienții erau tineri.. 30 50 ani.. cu infract miocardic acut , embolie pulmonara , fibrilație atriala… se zbăteau între viața și moarte . Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel mondial, iar Romania ocupa un nedorit loc fruntas in topul tarilor cu decese provocate de afectiunile cardiace.

Menține inima sănătoasă!

Un mod de viata sanatos pentru inima include: evitarea sedentarismului, exercitiu fizic moderat minimum 30 minute pe zi sau cel putin mers pe jos in ritm mai alert; exercitiul fizic influenteaza in mod complex organismul uman, contribuind la mentinerea greutatii corporale in limite normale, mentinerea unui nivel de antrenament fizic si controlul starii psihice, reducand anxietatea si reactia la stres, ameliorand somnul si contribuind la mentinerea starii de bine fizic si psihic.

După atâta voluntariat, si așteptări.. se scot posturi, dau primul concurs cu emoții și cu teama și…în zadar .. ce sa crezi? Nu a fost sa fie , dar nu renunț așa ușor.

Așteptați continuarea curând…🤗🤗🤗

Sper sa va placa și sa va fie de folos . Semnat..o asistenta

2 gânduri despre „Începutul carierei de asistent

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s